Aarzel niet…

Kosten

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een deel van de gesprekskosten onder de noemer “ psychosociale therapie” of, indien van toepassing “e.m.d.r” U betaalt geen eigen risico. Dat valt buiten de aanvullende verzekering. Relatie- en gezinsproblemen, opvoedingsvragen, overspanning, burn-out en andere psychosociale problemen worden helaas niet (meer) vergoed vanuit de basisverzekering.
Voor een overzicht van de vergoedingen zie https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychosociale-therapie of ga naar www.nvpa.org ,cliënten en vergoedingen.

Indien sprake is van een een psychiatrische diagnose en u heeft een restitutiepolis als basis ziektekosten- verzekering kan in sommige situaties hulp bij mij wel worden vergoed.  Houdt dan rekening met uw eigen risico. Voor u zich laat verwijzen is het handig even telefonisch kort te sluiten.

Steeds meer cliënten kiezen voor de mogelijkheid om de behandeling zelf te betalen. Een voordeel is dat dan de therapie/begeleiding snel gestart kan worden ,dat er geen verplichte psychiatrische diagnose gesteld hoeft te worden en u geen medisch dossier opbouwt.

U betaalt mij en krijgt een factuur mee. Gemiddeld bezoekt men individueel 1 x per 2 weken de praktijk. Echtparen zie ik gemiddeld 1 x per 2 à 5 weken. Dit is mede afhankelijk van de fase van de therapie.

M.b.t. de kosten:
U betaalt geen b.t.w.

Onder de kosten vallen de directe contacttijd plus mijn voorbereiding en administratie:

  • Individueel: 50 minuten € 96,-
  • Relatie-/ gezinstherapie: 75 minuten € 169,-
  • Ouderbegeleiding 2 personen: 60 min. € 119,-
  • Telefonisch- of mailcontact per 10 minuten € 16,-
  • Stiefouderbijeenkomsten, stiefmoedercafé € 17,50 per keer
  • Cursus / tips voor ouders van pubers, 7 bijeenkomsten,inclusief materiaal: pp € 399,-

Bij de relatie- , de gezinstherapie en de ouderbegeleiding, kan de rekening, indien gewenst,
worden gesplitst zodat ieder afzonderlijk kan declareren bij zijn/haar zorgverzekeraar.

Bij verhindering kan de afspraak tot 24 uur van te voren verzet of geannuleerd worden. Is dit niet het geval dan worden de gesprekskosten in rekening gebracht.

Aarzel niet...

Bel me gerust als u vragen heeft over uw specifieke situatie.