Aarzel niet…

Even voorstellen


In 2010 ben ik, Joyce Haverkort, mijn eigen praktijk gestart om te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Ik werk dertig jaar met jongeren en volwassenen in de GGZ, omarm het principe van ‘een leven lang leren’ en ben en blijf enthousiast.

Voor deze website heb ik het thema “strand” gekozen omdat ik daar en in de duinen, vanuit Bloemendaal-Overveen, graag en vaak kom. De de link met deze website is dat je er mensen tegenkomt in allerlei varianten: alleen, in paren, met het gezin, collega’s, buren, enz.In al deze samenstellingen kunnen mensen bij mij terecht. Ook als iemand alleen komt zie ik het individu altijd als onderdeel van zijn/haar sociale context.

Mijn motivatie is simpel en komt ten eerste voort uit het spreekwoord ‘wat gij niet wil dat u geschiedt…..etc. ” hetgeen in mijn werk betekent dat ik anderen behandel zoals ik dat zelf zou willen worden. Binnen de reguliere GGZ kost het mij steeds meer moeite dat principe in stand te houden. In mijn praktijk staat de persoon of de relatie centraal en wend ik al mijn vaardigheden aan om cliënt(en) het beste uit zichzelf te laten halen.

Privé heb ik 12 jaar deel uitgemaakt van een samengesteld gezin. Daardoor begrijp ik beter hoe het kan dat maar 40% van de stiefgezinnen de 2 jaar overleeft ondanks enorme inzet van alle betrokkenen. (Spruijt en Cormos 2014). Dat percentage moet omhoog: Iedereen binnen boord!
In mijn werk komt een deel van mijn persoonlijke geschiedenis samen met mijn ervaring als hulpverlener

Aarzel niet...

Bel me gerust als u vragen heeft over uw specifieke situatie.